Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه‌ها و سال های اخیر،کشتی‌های ایرانی و اسرائیلی، بارها و بارها هدف حمله قرار گرفته اند و هر مرتبه، دو طرف یکدیگر را به انجام این حملات، متهم می‌کنند. در پی حمله اخیر به کشتی اسرائیلیِ مرسر استریت نیز مجددا تنش بین تهران و تل‌آویو افزایش یافته است.

گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو –امیر قشقایی، تقریباٌ یک سالی می‌شود که تنش‌ها در خلیج فارس و دریای عمان به حداکثر خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی جایی که تقریباٌ هر دوماه یا یک ماه در میان، شاهد هدف قرار گرفتن یک کشتی هستیم. در این میان کشتی‌های ایرانی و اسرائیلی بیشترین سهم را از حملات داشته‌اند و هربار یکدیگر را به عنوان متهم معرفی کرده‌اند.

بالاگرفتن تنش‌ها در آب، میان ایران و اسرائیل

اخیراٌ نیز یک کشتی نفتکش که مدیریت آن را شرکت اسرائیلی زودیاک، بر عهده داشت شامگاه جمعه -هشتم مردادماه- در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت. در پی این حمله وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با رئیس ستاد ارتش این رژیم تشکیل جلسه داد. یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل هم با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حمله، خواستار "پاسخ قاطع" به حمله به کشتی رژیم صهیونیستی در سواحل عمان شد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم بدون ارائه هیچ‌گونه سندی به اتهام‌زنی علیه ایران پرداخته و گفت که آمریکا معتقد است ایران پشت حمله به کشتی مرسر قرار دارد.

اخباری هم از چراغ سبز آمریکا و بریتانیا به اسرائیل برای حمله به منافع نظامی ایران منتشر شده که تاکنون توسط مقامات رسمی مورد تأیید قرار نگرفته است.

وزرای خارجه گروه هفت نیز، متشکل از هفت کشور برتر صنعتی جهان در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند که طبق شواهد موجود، ایران در حمله به نفتکش "مرسر استریت" دست داشته است.

 

سعید خطیب‌زاده اما قویاً اتهامات اسرائیل و هم‌پیمانانش علیه ایران را رد کرده و هشدار داد که اگر رژیم صهیونیستی بخواهد باد بکارد، گردباد درو خواهد کرد.

به بهانه تنش جدید آبی میان تل‌آویو و تهران نگاهی می‌اندازیم به زد و خوردهای آبی میان ایران و اسرائیل که به طور مشکوک انجام شده و طرفین، یکدیگر را متهم به این خرابکاری‌ها کرده‌اند.

حوادث مرموز برای کشتی‌های ایرانی و اسرائیلی

کشتی تجاری متعلق به اسرائیل جمعه ۲۶ فوریه (۸ اسفند) از اولین کشتی‌های اسرائیلی در آب‌های دریای عمان بود که دچار انفجار و آتش‌سوزی شد. سازمان دریانوردی انگلیس (UKMTO) ابتدا اعلام کرد یک فروند کشتی متعلق به بریتانیا دچار انفجار شده اما اندکی بعد مشخص شد کشتی اسرائیلی است. این کشتی در منطقه‌ای دچار انفجار شد که در سال ۲۰۱۹ تعداد زیادی نفتکش و کشتی خارجی دیگر دچار وضعیتی مشابه شدند و گزارش‌های متعددی از دخالت رژیم ایران در این خرابکاری‌ها منتشر شد اما تهران هرگونه دخالت در این انفجارها را رد کرد. بنیانگذار و مالک این شرکت کشتیرانی آبراهام اونگار ۷۴ ساله است که یکی از ثروتمندترین شهروندان اسرائیل به شمار می‌رود و ده‌ها کشتی و هزاران مهندس و تکنیسین برای شرکت او کار می‌کنند.

سه روز پس از وقوع انفجاری مرموز در کشتی باربری اسرائیل در دریای عمان و تشدید تنش‌ها با حکومت ایران، کشتی هلیوس ری یکشنبه ۱۰ اسفند 1399 جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفت.

مقامات امارات متحده عربی از هرگونه اظهارنظر درباره پهلو گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر راشد خودداری کرده‌اند.  کشتی«ام‌وی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، در پی سانحه‌ای مشکوک از چهار نقطه به‌شدت آسیب دید. مقامات وزارت دفاع آمریکا می‌گویند که این انفجار مرموز به ایجاد چهار حفره در بدنه این کشتی باربری منجر شده است.

رسانه‌های اسرائیلی نیز گزارش دادند که این کشتی متعلق به رامی اونگار، از دوستان نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است. آقای اونگار در کشورش به «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی معروف است.مالک کشتی اما ارتباط میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود را رد کرده و این رویداد را بخشی از ادامه تنش‌ها میان ایران و آمریکا دانسته است.

چهارشنبه ۲۰ اسفندماه بدنبال اصابت شیء انفجاری به کشتی کانتیربر «ایران شهرکرد» در آب‌های بین‌المللی دریای مدیترانه رخ داد، بخشی از بدنه کشتی دچار آسیب شد. شناور که متعلق به شرکت حمل‌ونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی است از ایران به مقصد اروپا‌ در حرکت بوده است. یکی از اعضای تیم فنی بررسی کننده آثار حمله به کشتی تجاری «ایران شهرکرد» موضوع دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدام تروریستی را احتمالی بسیار قوی عنوان کرده بود. احتمال نقش اسرائیل در حمله به کشتی ایرانی جایی قوت بیشتری گرفت که «عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل و رئیس کنونی اندیشکده مطالعات امنیت داخلی این رژیم در پاسخ به سوالی درباره نقش اسرائیل در حمله به کشتی ایرانی شهرکرد، گفت: من نمی‌گویم که ما چه کاری انجام داده یا چه کاری را انجام نداده‌ایم. ما ملزم هستیم که در تمام جبهه‌ها [اقدام] پیشگیرانه انجام دهیم.

سریال تکراری اتهام‌زنی‌ها میان تهران و تل‌آویو 

چند روز بعد از این اتفاق، آتش‌گرفتن یک کشتی اسرائیلی دیگر در تاریخ 5 فروردین 1400 در دریای عمان، مجدد توجهات را به خود جلب کرد. اما این بار هم رسانه‌های اسرائیلی، ایران را مقصر این حادثه دانستند. شرکت کشتیرانی «ایکس‌تی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا، مالک این کشتی باری بود که از تانزانیا به مقصد هند در حال حرکت بود و پس از ادعای مجدد حمله موشکی منتسب به ایران، توانست همچنان به سفر خود ادامه دهد. بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل درباره این اتفاق به شبکه تلویزیونی اسرائیل گفت: ما نیاز داریم به تحقیقات خود ادامه دهیم ولی می‌توانیم به طور قطع بگوییم ایران در پی خسارت زدن به زیرساخت‌های اسرائیلی و آسیب وارد کردن به شهروندان اسرائیلی است.

روز سه‌شنبه هفدهم فروردین‌ماه کشتی ایرانی ساویز نزدیک سواحل جیبوتی در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت. در این خصوص یکی از کارکنان این کشتی گفت: روز قبل از حادثه یک فروند بالگرد ناشناس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به گشت‌زنی در اطراف کشتی ساویز پرداخت.او افزود: روز حادثه نیز پس از گذشت حدود ۴ ساعت از حمله به کشتی، از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح به وقت محلی دو فروند شناور تندرو  ناشناس در نزدیکی کشتی به گشت‌زنی پرداختند.

کشتی غیر نظامی ساویز بر اساس اعلام قبلی رسمی و هماهنگی‌های انجام شده با سازمان بین‌المللی دریانوردی به عنوان نهاد مرجع، برای برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتی‌رانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن مستقر شده بود. این کشتی عملا به عنوان ایستگاه پشتیبانی فنی و تدارکات ایران در دریای سرخ عمل می‌کرد و لذا مشخصات و ماموریت این کشتی قبلا به صورت رسمی به آن سازمان اعلام شده بود.

گمانه‌زنی‌های رسانه‌های خارجی در این خصوص، از همان ابتدا انگشت اتهام این حمله را متوجه رژیم صهیونیستی کرد که با توجه به شرارت‌های مسبوق به سابقه آن محتمل می‌نمود. نیویورک تایمز اما به نقل از یک مقام آمریکایی این اتهام را تایید کرد و نوشت که رژیم صهیونیستی، آمریکا را از حمله به کشتی ساویز در دریای سرخ مطلع کرده است.

حملات متعدد اسرائیل به نفتکش‌های ایرانی

ماجرای دست‌داشتن اسرائیل در تجاوز به منافع ایرانی تنها به کشتی ایران شهرکرد محدود نمی‌شود. روزنامه «هآرتص» در گزارشی که اخیراً منتشر کرد، مدعی‌شد حملات متعدد اسرائیل به بیش از ده‌ها نفتکش ایرانی در سال‌های اخیر، میلیاردها دلار خسارت برای جمهوری اسلامی ایران به بار آورده است.

نشریه «وال استریت ژورنال» نیز روز ۲۱ اسفند گزارشی منتشر کرد مبنی‌بر این‌که از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون، اسرائیل دست‌کم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده است. بر اساس این گزارش، شماری از کشتی‌هایی که هدف حمله قرار گرفتند، حامل تسلیحات ایران بودند.

همچنین براساس ادعاهای این روزنامه با استناد به سخنان مقامات آمریکایی، اسرائیل بارها کشتی‌های ایرانی حامل سوخت به سوریه را با مین‌های دریایی مورد حمله قرار داده و یا جلوی حرکت آن‌ها را در دریای مدیترانه گرفته است.

برملا شدن عملیات اسرائیل علیه نفتکش‌های ایرانی، ابعاد تازه‌ای از اقدامات تل آویو علیه تحکیم موقعیت نظامی و اقتصادی تهران در منطقه را آشکار می‌کند.اسرائیل از سال ۲۰۱۸ تا کنون، ده‌ها حمله هوایی به مواضع نیروهای ایرانی یا گروه‌های مقاومت در سوریه یا انبارهای سلاح آنها انجام داده است.

باوجود حملات متعدد اسرائیل به مواضع ایرانی در کشورهای همسایه و یا در مناطق آزاد ایران تاکنون مواضع غیرنظامی این رژیم را مورد حمله قرار نداده است.

اما بنظر می‌رسد پذیرش فکر حمله به کشتی اسرائیلی برای دولت رژیم صهیونیستی سختتر از خود حمله و البته کاملاً غیر قابل جبران باشد. مفهوم این اقدام آن است که در سایه این مسئله یک نگرانی جدید امنیتی برنگرانی‌های متعدد امنیتی اسرائیل افزوده شده است و معنای دیگر آن اینکه اسرائیل نباید درمنطقه حضور داشته باشد. بدیهی است این اقدام می‌تواند پیش درآمد اقداماتی مشابه در زمان‌های پیش رو باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسرائیل رژیم صهیونیستی کشتی اسرائیلی کشتی ایرانی خلیج فارس و دریای عمان کشتی های ایرانی رژیم صهیونیستی حمله قرار گرفت کشتی اسرائیلی حمله به کشتی دریای عمان کشتی ایران میان ایران دریای سرخ کشتی ها تل آویو تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد

همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات آتش‌بس در جنگ غزه در مصر بدون حضور نمایندگان اسرائیل، گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی در صورت موافقت حماس با پیشنهاد مطرح شده، نهایی کردن آن «چندین روز» طول خواهد کشید.

به گزارش انتخاب، خبرگزاری فرانسه روز شنبه ۱۵ اردیبهشت گزارش داده است که نمایندگان مصر، قطر و آمریکا در حال مذاکره با هیئت نمایندگی حماس هستند تا معامله آتش‌بس ۴۰ روزه در جنگ غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی را به نتیجه برسانند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به این خبرگزاری گفته است این رژیم تنها در صورتی نمایندگان خود را به قاهره می‌فرستند که «پیشرفت مثبتی» در چارچوب مطرح‌شده برای توافق شکل بگیرد.

دوره‌های قبلی مذاکره به دنبال اصرار حماس برای رسیدن به آتش‌بس دائمی و وعده‌های چندباره نخست‌وزیر اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه برای از بین بردن واحد‌های نظامی باقی‌مانده حماس به بن‌بست رسیده بود.

از سوی دیگر، شبکه سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داده است نهایی شدن جزئیات این توافق چندین روز دیگر طول می‌کشد.

بر اساس این گزارش، هرچند جنبه‌های فنی یک «توافق بالقوه» پیشرفت کرده است، اما دو منبع اسرائیلی گفته‌اند رسیدن به خود توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها ممکن است یک هفته برای نهایی شدن زمان لازم داشته باشد.

یک مقام آمریکایی نیز به سی‌ان‌ان گفته است حتی اگر مقام‌های حماس پیشنهاد مطرح‌شده را بپذیرند، «چندین روز» طول می‌کشد تا جزئیات این توافق به نتیجه برسد.

این مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن اظهارنظر کرده است، می‌گوید مذاکره درباره جزئیات می‌تواند دشوار و طولانی باشد.

او به‌رغم ابراز خوش‌بینی محتاطانه درباره پیشرفت مذاکرات فعلی یادآوری کرده است که در دفعات پیشین نیز تلاش برای رسیدن به توافق در «آخرین لحظه» ناکام ماند.

منبع اسرائیلی خبرگزاری فرانسه نیز گفته است که برای رسیدن به «خود توافق» مذاکراتی «دشوار و طولانی» در پیش خواهد بود.

سی‌ان‌ان همچنین به نقل از منایع اسرائیلی اعلام کرد هرچند رئیس موساد هنوز در اسرائیل است، اما اگر حماس چارچوب پیشنهادشده را بپذیرد، او به‌سرعت راهی قاهره خواهد شد.

ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، روز جمعه برای شرکت در این مذاکرات وارد قاهره شد.

در پی تحولات جدید، حماس در بیانیه‌ای گفت: «ما بر روحیه مثبت رهبری حماس به هنگام دریافت پیشنهاد آتش‌بس اخیر تأکید می‌کنیم و با همین روحیه برای دستیابی به توافق عازم قاهره می‌شویم».

این گروه در بیانیه خود تصریح کرده است که به همراه دیگر گروه‌های فلسطینی «برای رسیدن به توافقی که به توقف جنگ، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود منتهی شود» مصمم است.

طاهر النونو، مشاور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، نیز در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، شرط‌های این گروه برای پذیرش توافق را تکرار کرد که علاوه بر موارد یاد شده شامل «مبادله واقعی زندانیان و بازسازی پایان محاصره» نوار غزه می‌شود.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در عین انتقاد از حماس که رسیدن به آتش‌بس را به تأخیر انداخته است، تأکید کرد که آمریکا هنوز نمی‌تواند از حمله اسرائیل به رفح در جنوب غزه حمایت کند.

به گفته بلینکن، دولت بنیامین نتانیاهو هنوز طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان غزه در رفح در صورت حمله به این شهر ارائه نکرده است.

این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال روز جمعه از قول منابع مصری مطلع از مذاکرات آتش‌بس گزارش داد که دولت اسرائیل حماس یک هفته فرصت داده تا پیش‌نویس توافق فعلی را بپذیرد، وگرنه حمله نظامی خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

در همین حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه نسبت به حمله زمینی ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه هشدار داد و گفت چنین عملیاتی می‌تواند به «حمام خون منجر شود».

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل نیز روز جمعه اعلام کرد در صورت حمله نظامی اسرائیل به شهر رفح صد‌ها هزار نفر در معرض «خطر مرگ قریب‌الوقوع» قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • اولین اظهار نظر مقامات اسرائیلی در خصوص حمله پهپادی این رژیم به اصفهان
  • پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل در قاهره
  • بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد
  • مقام یمنی: حمله ایران به اسرائیل اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخی بود
  • هاآرتص: جوانان اسرائیلی امید خود را از دست داده‌اند؛ این خانه در آستانه فرو ریختن است/ بلینکن: بدون آتش‌بس در غزه، دست‌یابی به راه حل با حزب الله غیرممکن خواهد بود/ کلمبیا روابط خود با اسرائیل را قطع می‌کند/ نرخ فقر در غزه به بیش از ۹۰ درصد رسید + عکس و ف
  • اعتراف تازه رسانه اسرائیلی درباره شکست در رهگیری موشک های ایران